Saturday, 24 November 2007

صدای آمریکا، ستون پنجم ایران



آیا مالیات دهندگان امریکایی ناخواسته هزینه تبلیغات حکومت ایران را می پردازند؟ علی قادری و دکتر کریم عبدیان عقیده دارند که صدای آمریکا و رادیو فردا که بودجه اش توسط حکومت آمریکا تامین می شود، در نهایت به منافع حکومت امریکا آسیب می رسانند .نه تنها این دو رسانه با حکومت مذهبی و تئوکراسی ایران همدردی می کنند، بلکه میراث دار جبهه گیری و بیگانه کردن اقلیت های دینی و مذهبی در ایران نیز هستند.

نوشته شده توسط علی قادری و کریم عبدیان

ترجمه رضا وشاحی

ماه گذشته حکومت ایران تلویزیون ایران پرس را به زبان انگلیسی و به منظور تبلیغات در غرب راه ندازی کرد که این شبکه از خبرنگارانی با پرداخت دستمزد بالا در سراسر جهان بهره می گیرد. ولی کار آنها ساده تر می شد اگر فقط به سادگی برنامه های بخش فارسی صدای آمریکا و رادیو فردا را ترجمه می کردند و این در حالی است که بودجه هر دو شبکه، توسط مالیات دهنده گان آمریکایی تامین می شوند.

میلیونها دلار توسط کنگره آمریکا به تصویب رسید که به منظور اشاعه دموکراسی و شکست سانسور خبری در ایران، به صدای آمریکا تزریق شود. بهرحال آنها اکنون با بررسی و تحقیق پس از محکوم شدن توسط گزارش سناتور تام کابورن از ایالت اوکلاهوما، توسط دفتر حسابرسی و آزانس داخلی حکومت مواجه هستند. این گزارش ها هر دوی صدای آمریکا و رادیو فردا را برای هم دردی با تحریمات وضع شده علیه حکومت ایران و اغلب چرخش افکار حکومت ایران در بولتن هایشان، محکوم کرده است. شرایط آنقدر بد است که بعضی ایرانی های مقیم آمریکا شروع به پرسیدن این سوال کرده اند که آیا بعضی خبرنگاران بخش فارسی صدای آمریکا و رادیو فردا برای وزارت اطلاعات ایران کار می کنند؟

بعضی هم به میراث داری شوینیسم فارس ها در این رسانه ها اشاره کرده اند، که موجب بیگانه سازی ملیت های مختلف ایران شده اند که این ملیت ها حداقل بیش از نصف جمعیت ایران را تشکیل می دهند و در برخی آمار تا هفتاد درصد جمعیت هم ذکر شده اند. نماینده گان فعالین اتحاد حزب های غیر فارسی، که برای حقوق اقلیت ها مبارزه می کنند و بر رفتار صدای آمریکا نظارت می کنند، گزارشی از یک بررسی را منتشر کرده اند که در نشان می دهد بخش فارسی صدای آمریکا در می 2007 با 132 نفر مصاحبه کرده است که فقط حدود دو درصد آنها از اقلیت های ایران مانند بلوچ و کرد بوده اند. عرب های اهوازی ، ترکمن ها و آذری ها و دیگران، علی رغم تمام مستندات موجود در مورد وضعیت حقوق بشر و سرکوب های جاری در مورد آنها، به طور کلی از این برنامه غایب بوده اند.

این مجریان برنامه خصوصاٌ در بخش فارسی صدای آمریکا، اظهار می دارند که اقلیت های ایران طرفدار و تحت فرمان رضا شاه دوم، پسر محمد رضا شاه پهلوی هستند و آنها در دیدگاه خود با حکومت ایران در مورد تنفر از اقلیت های غیر فارس در ایران مشترک هستند. رضا شاه پهلوی و مشاوران ارشدش مانند شهریار آهی و داریوش همایون به شکل متناوب و حتی روزانه در این برنامه ها حاضر می شوند.

میهمانان و مصاحبه شوندگان در این برنامه ها معمولاٌ کسانی هستند که از میان سلطنت طلبان یا ملی گراهای افراطی، دست چین و انتخاب می شوند. این میهمانان اساس فکری شان این است که ایران یک کشور فارس تمام است و اظهارات ملت های غیر فارس را که اصرار می کنند که فارس ها با وجود داشتن قدرت، اقلیت هستند و جمعیت ملت های غیر فارس تا هفتاد درصد جمعیت ایران است را، نادیده می گیرند. اکثر کسانی که در بخش فارسی صدای امریکا حضور می یابند، بر این عقیده هستند که آریایی ها نژاد برتر می باشند و به ایدئولوژی نژادی آریا عقیده دارند و قبول ندارند که کسی می تواند ایرانی باشد ولی در عین حال غیر فارس باشد.

علاوه بر این میهمان های دستمزد گرفته یا نگرفته ای که مشاورین رضا شاه پهلوی هستند، دیپلمات ها و اعضای سابق کابینه شاه، به شکل متناوب در برنامه حاضر می شوند. یکی از انها 15 بار در طول ماه می مصاحبه شد و باقی هم چندین بار در یک ماه مصاحبه شدند. به غیر از یک کرد و یک بلوچ، با هیچ عضوی از اقلیت های غیر فارس مصاحبه نشد. تلویزیون تامین شده توسط دولت آمریکا، از سلطنت طلبان ایران جانبداری می کند که اقلیتی افراطی در ایران را تشکیل می دهند.

جمهوری یا سلطنتی، بهرحال ایران به وضوح کشوری است با تنوع قومیت ها و نژادها و این دینامیک و پویایی در سراسر تاریخ ایران موجود بوده است. اقوام غیر فارس نقش موثری در مبارزه اجتماعی و سیاسی فعلی دارند. صدای آمریکا باید انعکاس این تنوع باشد. تحت شرایط خوبی، رسانه حمایت شده توسط حکومت آمریکا می باید جرات کند و تریبونی برای اقلیت های سرکوب شده ایران باشد نه اینکه به شکل ابزاری تبلیغاتی برای حکومت ایران باشد و ایران را به شکل نمایی تنها از ملت فارس ترسیم کند و غیر فارس ها را به حساب نیاورد.

بنابر گزارشات فعالین حقوق بشر اقلیت های ایران، رادیو فردا و صدای آمریکا، به شکل باور نکردنی اخبار مربوط به نقض حقوق اقلیت های ایران را منتشر نکرده اند. با وجود اینکه بنابر گزارش سازمان عفو بین الملل، اقلیت ها مورد تبعیض قانونی و ممارسات متعدد قرار دارند، شامل محدودیت ها در مورد خانه سازی و مصادره زمین و املاک، اجازه استخدام نداشتن و محدودیت در ممارسات فرهنگی. سازمان عفو بین الملل می افزاید این تبعیض ها، اغلب موجب نقض دیگر حقوق های انسانی مانند، زندانی شدن بر اساس عقیده، محاکمات غیر عادلانه در دادگاه های انقلاب، شکنجه جسمی و مجازات اعدام و همچنین محدودیت حرکت و تبعید و لغو حقوق مدنی می گردد. میز ایران در سازمان عفو بین الملل بشدت برای آزادی زندانیان عقیدتی اقلیت ها و پایان دادن به سیاست تبعیض و تحت تعقیب قرار دادن افراد مبارزه کرده است.

در نوامبر 2006، اتحادیه اروپا و مجمع عمومی سازمان ملل همچنین به جمع محکوم کنندگان سیاست های تبعیض آمیز ایران پیوستند. در حرکتی کمیاب، تمامی احزاب اروپایی از چپ تا راست، در محکومیت سیاست های ایران در قبال اقلیت ها یک صدا شدند و خواستار احترام و استرداد حقوق اقلیت های ایران به آنها، بر اساس قانون ایران و قوانین بین المللی شدند و مجمع عمومی سازمان ملل هم نگرانی خود را در مورد افزایش تبعیض و دیگر نقض های حقوق بشر در مورد اقلیت های نژادی و مذهبی ابراز نمود و از حکومت ایران خواستار رفع این تبعیض ها شد.

ولی شنونده صدای امریکا یا رادیو فردا، هرگز کلمه ای در مورد تبعیض های حکومت ایران در مورد اقلیت ها، خصوصاٌ عرب ها و کردها، که مورد پاک سازی نژادی و مهاجرت جمعی و مصادره زمین و بمباران های هوایی هم شدند، نشنیدند.

وزارت خارجه مسئولیت نهایی صدای آمریکا را برعهده دارد ولی در این مورد آنها در مدیریت دخالت ندارند. خانم کارن هیوز از طرف خانم رایس وزیر خارجه، ریاست هیات مدیریت رسانه های حکومت را برعهده دارد. که مسئولیت تمامی رسانه های دولت امریکا که غیر نظامی باشند را، بر عهده دارد. مشخص نیست که آیا هیات مدیریت رسانه ها از پیامی که بخش فارسی صدای امریکا با مضمون حمایت آمریکا از اقلیت سلطنت طلب های ایران و برقراری مجدد حکومت پادشاهی در ایران، ارسال می دارد، آگاه هست یا نه؟

در نامه ای به به آقای دن آستین، مدیر صدای آمریکا، نمایندگان کردها و عرب ها و بلوچ ها و ترکمن ها و لرها و آذری ها این بحث را مطرح کردند که در لحظات کمیابی که کسانی ازاقلیتی موفق می شوند در برنامه حضور داشته باشند، ایشان را سوال پیچ می کنند و حرف های ایشان قطع می شود برای اینکه هویتی غیر از هویت فارسی انتخاب کرده اند و کسانی که این جرات را دارند که خود را بلوچ و کرد و کرد و غیره معرفی کنند یا حتی خود را عرب ایرانی یا کرد ایرانی و غیره بنامند، بار دیگر به برنامه دعوت نخواهند شد. وجود چنین تبعیضی در صدای آمریکا که با بودجه دولت آمریکا تامین می شود، بسیار ناراحت کننده است. تنها راه حل این است که تصور کنیم نه ریاست صدای آمریکا و نه هیات مدیریت رسانه های دولتی آمریکا، از این مساله خبر ندارند.

نمایندگان اقلیت های مذهبی و نژادی ایران که در آمریکا زندگی می کنند، اظهار می کنند که بخش فارسی صدای آمریکا بر خلاف اساسنامه خود عمل می کند و تبعیض را بر اقلیت ها اعمال می کند و خواستار تغییر مدیریت بخش فارسی و قسمت های کلیدی مسئول این وضعیت می باشند. بنابر اظهارات این نماینده گان، مدیریت بخش فارسی صدای آمریکا بر این عقیده است که تنها سیستم پادشاهی تضمین کننده تمامیت فرهنگی و زبانی و ارضی ایران است.

اگر تغییرات اساسی و بنیادی در این تلویزیون تامین شده توسط دولت امریکا به وجود نیاید، خطر آن برای منافع آمریکا، بسیار بیشتر از تلویزیون ایران پرس است که به تازه گی راه اندازی شده است. ملیونها دلاری که برای رادیو فردا و صدای آمریکا هزینه می شود، بسیار موفق تر عمل خواهد کرد، اگر برای تلویزیون ها و رادیو های با کیفیتی که توسط اپوزیسیون صادق ایران اداره می شود و هدفشان اگاهی دادن به اقلیت های ایران است، هزینه شود.



http://pajamasmedia.com/2007/08/voice_of_america_irans_fifth_c.php







Oil Monthly Bulletin No 1

By Reza Washahi

October 2007
















Tehran Times [1] :Darkhoein oilfield’s 2nd phase to start work by next March

The main aim behind second phase exploitation is to increase the current 50 thousand barrel output to 160 thousand barrels. The operations comprise the drilling of 15 development wells, three injection wells, and one to discharge extra water. Italian giant Eni and Iranian firm Naftiran Intertrade Co. (NICO) have signed buyback contracts to develop the first and second phases of the field. Darkhoein oilfield is located at 30km north of Khorramshahr and 100km south of Ahvaz, southern Iran.


Market Day [2] : Iran, Belarus to develop Iranian oil field

Iran and Belarus agreed Wednesday to a $450 million deal to develop an Iranian oil field near the Iraqi border, Iran's oil ministry said. The Jofeireh oil field, 50 miles southwest of Ahvaz, will add 40,000 barrels daily to Iran's oil production, said Aleksander Liakhov, chief executive officer of Belarus state-owned oil and gas exploration and production company Belorusneft. Ahvaz is located in the oil-rich Khuzestan province and was the site of heavy fighting during the 1980s Iran-Iraq war. It was also the site of nine months of bombings in 2005-2006 that Iran blamed on foreign governments.

International Herald Tribune[3]: Iran, China in energy deal, annual trade to hit US$20 billion (€14.4 billion), minister says

Speaking to reporters after meetings in Beijing, Mostafa Pour Mohammadi gave few details but indicated progress had been made. "We have many big projects on the table," Pour Mohammadi said.

Press TV [4] : Iran's oil industry attracts $37b

Iran has attracted a total of $37 billion of investments in its oil industry over the past two years, Iran's caretaker oil minister says. Gholamhossein Nozari noted that this was despite sanctions imposed by the US. When asked how Iran dealt with the US pressure on other countries to limit or end their business relations with Tehran, Nozari said that this was their problem and had nothing to do with Iran.

Tehran Times [5] : Iran’s aggressive natural gas expansion plans

South Pars can produce more than 400 million cubic meters per day (14.2 billion cubic feet/day). Considering internal demand, half of this production can be assigned to exports. Internal consumption represents a rapidly growing demand on Iranian gas supply. IGAT VII, 860km of 42 to 56-inch line, will carry gas produced in South Pars Phases 9 and 10 for use in Sistan and Baluchestan provinces in southern Iran, and possibly for export to the UAE, Pakistan, and India.

Tehran Times [6] : India not giving up on Iran gas pipeline deal

The UPA government was in favor of the project and was pursuing it, he said reacting to a question from reporters on whether the Indo-U.S. nuclear deal would impact the Iran gas pipeline deal. Iran had warned that it would finalize the multibillion-dollar gas pipeline deal with Pakistan and not wait indefinitely for India's decision.

Bahrain News Agency [7] : Bahrain to import Gas from Iran within 5 years

He said that if every thing went positively, the import of Iranian gas to Bahrain would begin in 2012. The two sides are studying the best facilitate the import whereby either Bahrain would invest in the Iranian oilfields in cooperation with international firm and would be provided with gas in return or would import gas directly.

Tehran Times [8] : Turkey defends energy ties with Iran despite U.S. opposition

Turkey plans to invest 3.5 billion dollars in Iran for gas production. Analysts say Turkey can use part of this gas for its own consumption. The rest can be transferred further into Europe along the upcoming Nabucco pipeline. Following Erdogan’s remarks, Energy Minister Hilmi Guler said he would meet his Iranian counterpart next month to sign a major energy deal.






Sources:


[1] http://www.tehrantimes.com/index_View.asp?code=152901

[2] http://www.market-day.net/article_93882/20070906/Iran-Belarus-to-develop-Iranian-oil-field.php

[3] http://www.iht.com/articles/ap/2007/09/14/business/AS-FIN-China-Iran-Energy.php

[4] http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=23375&sectionid=351020103

[5] http://www.tehrantimes.com/index_View.asp?code=153410

[6] http://www.tehrantimes.com/index_View.asp?code=153325

[7] http://english.bna.bh/?ID=62461

[8] http://www.tehrantimes.com/index_View.asp?code=153655